ma 17. tammik.

|

Inkimäentie 140, 27510 Eura, Finland

Dreamlight yhteisö- ja mediataideteos

Dreamlight-projekti tuo nuorten ajatuksia esille taiteen keinoin. Tammikuussa nähtävä yhteisö- ja mediataideteos sukeltaa unen logiikkaan.

Registration is closed
See other events
Dreamlight yhteisö- ja mediataideteos

Time & Location

17. tammik. klo 19.00 – 28. tammik. klo 18.00

Inkimäentie 140, 27510 Eura, Finland

About the event

Dreamlight-projekti tuo nuorten ajatuksia esille taiteen keinoin. Tammikuussa nähtävä yhteisö- ja mediataideteos sukeltaa unen logiikkaan.

Osana taiteella hyvinvointia Pyhäjärviseudun nuorille- hanketta järjestettiin syys-lokakuussa Dreamlight nuorten yhteisötaideprojektin työpajoja Eurassa ja Säkylässä. Työpajoissa nuoret tuottivat piirustuksia, videoita, musiikkia ja tekstejä. Materiaaleista toteutetaan yhteisö- ja mediataideteos, joka avautuu yleisölle 17.1.2022.

Työpajoihin osallistui 20 yläkouluikäistä nuorta. Työpajoissa nuoret saivat kokeilla mediataiteen eri tekniikoita esimerkiksi videomappausta, ääniohjelmia ja videokuvausta. Vastaanotto oli innostunutta ja nuoret toivoivat samankaltaisen luovan toiminnan jatkoa. Työpajojen vetäjinä toimivat Katri Tella, Elina Tiainen ja Niko Tiainen.

Työpajoissa käsiteltiin unen logiikkaa, unikuvia, sekä unitarinoita. Tällä hetkellä nuorten tekemistä materiaaleista yhteisötaiteilija Elina Tiainen ja mediataiteilija Niko Tiainen työstävät teosta, joka käyttää materiaalina nuorten tekemiä tuotoksia. Installaatio teoksessa tullaan käyttämään videomappaustekniikkaa, äänimaisemia ja videokuvaa. Teos on  nähtävillä Taidehalli Kivistön ikkunoilla 17.1.-28.1.2022.

Niko Tiainen on mediataiteilija, jonka teoksia on ollut esillä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Tiaisen teokset käsittelevät aiheita usein abstraktilla tasolla ja äänimaisemat tukevat teosten kuvallista ilmaisua. Elina Tiaisen tausta on alunperin esitystaiteessa, jonka kautta hänelle on tullut tutuksi valo- ja mediataiteen eri muodot ja mahdollisuudet. Hän usein yhdistää osaksi esityksiään ja yhteisötaideteoksiaan valo- ja mediataidetta, luoden monitaideteoksia.

“Teos sukeltaa alitajuntaan ja unimaailmaan. Se ilmentää nuorten ajatuksia ja kuvallisin keinoin kuvittaa tarinoita unista. Mitä, jos tyyny osaisi kertoa tarinan tai peitto osaisi dokumentoida alitajuntamme juoksun. Mitä me muistamme unista? Mitä se kertoo meistä? Mitä se kertoo meidän maailmastamme? Elämämme on hauras ja ympärillämme oleva kauneus joskus unohtuu. Sulje silmäsi. Muistammeko me huomenna vielä tämän kaiken?”

-Elina Tiainen, yhteisötaiteilija-

Share this event